Linkuri accesibilitate

Departamentul de Stat american critică Pentagonul pentru administrarea cazului militarului care a predat documente confidențiale site-ului WikiLeaks


Purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat, P. J. Crowley a criticat modul în care Pentagonul a acţionat în cazul militarului Bradley Manning, soldatul care a accesat în mod ilegal mii de depeşe diplomatice confidenţiale americane şi pe care le-a oferit site-ului WikiLeaks. Purtătorul de cuvint al Departamentului de Stat a spus că acţiune Pentagonului au fost „ridicule, contraproductive şi protesti”. Declaratiile au fost facute într-un cadru neoficial.
Bradley Manning se afla în deteţie la Quantico, de cînd a fost transferat din Kuweit în Statele Unite. Potrivit declaraţiilor avocatului său, soldatul este supus unor tratamente degradante de gărzile militare care il păzesc. Purtătorul de cuvint al Departamentului de Stat a spus însă şi că desi nu este de acord cu tratamentul la care este supus in detentie militarul, el trebuia sa fie închis într-un centru de detenţie al armatei.
XS
SM
MD
LG