Linkuri accesibilitate

Impulsul anti-reformă din PDL criticat de Mircea Cărtărescu (Ez)


Documentar despre despăgubirile primite de romii deportați în Transnistria (România liberă).


Vizita la Chisinau a vicepresedintelui american Joe Biden a inceput sa fie consemnata de Romania libera la o ora dupa aterizarea oficialului american, cu informatia ca la aeroport a fost intampinal de premierul Vlad Filat si de ministrul de externe Iurie Leanca. Editia electronica ziarului cita la ora respectiva agentia NewsIn, oferind detalii asupra agendei celor sapte ore: intrevederi cu Filat, dar si cu presedintele interimar Marian Lupu, precum si un discurs public programat in Scuarul Teatrului National de Opera si Balet din capitala moldoveana. Vizita lui Biden este catalogata aici drept istorica si este pusa in legatura cu aniversarea a 20 de ani de independenta a Republicii Moldova.

Evenimentul zilei a citat cu promptitudine primele declaratii ale vicepresedintelui american, care a facut aprecieri pozitive la adresa reformelor democratice din tara si si-a exprimat sprijinul. Sunt rezumate si pozitiile premierului Filat.

Romania libera a ales sa publice astazi un documentar despre despagubirile primite de romii deportati in Transnistria in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Din Romania, regimul condus de generalul Ion Antonescu a dispus deportarea a 25.000 de romi, respectiv 12% din totalul romilor inregistrati. Dintre ei, s-au mai intors acasa jumatate. 7000 de persoane, deportati sau mostenitori ai lor, au primit despagubiri din partea statului german in valoare de 39 de milioane de euro – arata Romania libera citand specialisti si lucrari de specialitate.

Spatiul rezervat comentariilor in presa de azi abordeaza pe un ton deopotriva critic si deprimat deriva morala a partidelor politice. Partidul Democrat Liberal, aflat la putere, este pus la zid atat de Cristian Campeanu, in Romania libera, cat si de Mircea Cartarescu, in Evenimentul zilei, pentru modul in care a respins propunerile de reforma morala formulate de Monica Macovei, Cristian Preda si Sever Voinescu.

In sfarsit, nu poate fi trecut cu vederea grupajul din saptamanalul literar Romania literara despre activitatea asidua de informator al securitatii a cunoscutului scriitorul optzecist Ioan Grosan. Ultimele lui rapoarte dateaza din decembrie 1989.
XS
SM
MD
LG