Linkuri accesibilitate

Guvernul nu este club de discuții (Veaceslav Ioniță/Știrea zilei)


Incălcarea a deciziei guvernamentale de interdicție a exporturilor de grîne (Unimedia).


În ziarul Adevărul puteţi citi un reportaj despre vizita ambasadoarei UNICEF pentru România la Chişinău, Andrea Marin Bănică. Cunoscută mai mult ca zâna surprizelor, Andreea Marin a avut o întâlnire cu preşedintele interimar Marian Lupu. Potrivit lui, cele mai mari probleme din familiile moldovenești sunt plecarea peste hotare, sărăcia și numărul mare de divorțuri. Marian Lupu a propus lansarea unei campanii de promovare a valorilor familiale, în preajma datei de 15 mai, adică de Ziua Internațională a Familiei.

Portalul de ştiri Unimedia scrie că deşi la 2 februarie anul curent, Guvernul a luat decizia de a stopa exportul de grâu, presa din Orientul Mijlociu notează că Libanul a cumpărat din Republica Moldova 7 mii 500 tone de grâu şi că acestea urmează să ajungă la destnaţie în luna aprilie.

Ştirea zilei îl citează pe Veaceslav Ioniţă, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Buget şi Finanţe care a declarat că „Guvernul nu este club de discutii. Partidele din AIE au oameni delegati in Guvern. Daca nu au incredere in ei, să-I schimbe pe alţii mai buni!”. Declaraţia a fost făcută ca răspuns la reproşul democraţilor şi liberalilor de ce proiectul Legii bugetului de stat pentru 2011 nu a fost discutat in cadrul Aliantei pentru Integrare Europeană.
XS
SM
MD
LG