Linkuri accesibilitate

Eliberarea celor 2 deținuți de forțele transnistrene la Corjova


Primarul şi consilierul local din satul Corjova au fost reţinuţi de miliţia transnistreană pe 2 martie, au fost eliberați, după ce în prealabil declaraseră o grevă a foamei, au informat avocaţii organizaţiei Promo Lex.

Primarul Valeriu Mâţul şi consilierul Iurie Coţofan au fost reţinuţi la Corjova, sat disputat din zona de securitate, în timpul comemorării victimelor războiului de pe Nistru început pe 2 martie 1992.

Vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov s-a întâlni ieri, la sediul misiunii OSCE din Chişinău cu Vladimir Iastrebceak, coordonatorul afacerilor externe transnistrene şi i-a cerut eliberarea imediată a celor doi aleşi locali. Într-un interviu cu Europa Libere, Carpov a precizat că pentru securitatea cetăţenilor din zona de securitate, responsabile sunt forţele pacificatoare şi comisia unificată de control. Carpov a mai declarat că a cerut şi eliberarea jurnalistului Ernes Vardanean şi a lui Ilie Cazac, ambii comdamnaţi, la Tiraspol, la 14 ani închisoare pentru „spionaj în favoarea Republicii Moldova”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG