Linkuri accesibilitate

Lașele perifraze de genul „limba maternă” (V. Ciobanu/Adevărul.md)


Sondajul buclucaș: moldoveanul e 40 % rus și doar 5 % român (Săptămîna).


Pe lingă un articol despre Dumitru Daniliuc, unul din oamenii cu medalii din Molodova dar care lucreaza peste hotare, în Timpul puteţi citi reţeta lui Constantin Tănase despre cum se prepară ceea ce numeşte el o porcărie de presă. El scrie ca cei care l-au folosit pe Mocanu impotriva lui Lupu in campania din noiembrie – ar putea sa-l folosească acum impotriva lui Ghimpu in campania locala, pentru a-l discredita pe Chirtoaca si a promova un candidat comunist.

Vitalie Ciobanu scrie in cotidianul Adevărul că Ziua Memoriei a avut un mare absent: opozitia comunista, desi au fost prezenti numerosi diplomati acreditati la Chisinau. Comunistii au lipsit din principiu. În cadrul ceremoniei nu s-a rostit numele „român” si „limba română”, puterea de azi recurgind, ca si predecesorii sai la perifraze laşe, gen „limba maternă”. Voronin e logic pina la capăt, scrie Vitalie Ciobanu. Pentru el, separatismul transnistrean este opera nationalistilor români.

Editorialistul Petru Bogatu scrie ca sondajul CBS AXA este ca un pahar plin cu vin robust si aromat, in care s-au turnat citeva picaturi de arsenic. E o bautura grozavă, gustoasa si placuta. Atita doar ca e vicleană. Te desfata, te ameţeşte, ca apoi sa te ucidă. Continuarea o aflaţi in Jurnal de Chisinau.

Moldova Suverana titrează în numărul de astazi ca în Moldova preturile cresc de citeva ori mai repede decit in Europa.

Iar Vsevolod Ciornei scrie in Saptamina ca s-a mai facut un sondaj despre cum e moldoveanul si a iesit ca moldoveanul e 40 la suta rus si doar 5 la suta român. Problema, scrie autorul este ca in Republica Moldova se ocupa de problema identitara tocmai cei care n-ar trebui s-o faca. Politicienii.
XS
SM
MD
LG