Linkuri accesibilitate

Tripoli: Muammar Gaddafi pune protestele din Libia pe seama incitărilor din Occident


Liderul libian Muammar Gaddafi a apărut la televiziunea de stat ca să spună că nu are de gând să plece de la putere sau din Libia şi este gata să moară ca un martir. Într-un discurs lung şi agitat, punctat de lovituri cu pumnul în masă, Gaddafi a recunoscut că nu mai are controlul asupra estului ţării, unde au început protestele. El a insistat că stăpâneşte capitala şi a cerut cetăţenilor care-i sunt fideli să iasă în stradă şi să elibereze localităţile „ocupate de duşmani”. Gaddafi a dat vina pentru protestele din Libia pe Occident şi a spus că protestarii sunt tineri „beţi” şi „drogaţi” de agenţi străini.

Citind dintr-o carte despre care spune că este codul penal, Gaddafi a spus că orice libian care ridică arma împotriva Libiei sau cooperează cu duşmanii ei va fi executat. Pe de altă parte, Gaddafi a insistat că deocamdată nu s-a tras în oameni.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a spus că discursul lui Gaddafi a fost „înfricoşător” şi că Berlinul este gata să sprijine impunerea de sancţiuni internaţionale împotriva Libiei.
XS
SM
MD
LG