Linkuri accesibilitate

Occidentul va ajunge la Nistru (Jurnal de Chișinău)


„E slut cu opiniile la Prut” (Timpul).


„E slut cu opiniile la Prut”, titrează Constantin Tănase in Timpul. In ultimii doi ani, scrie el, de când Moldova e condusă in mod colectiv pe bază de valori si principii, pe calea cea dreapta direct in rai, simt cum un vântuleţ rece isi flutură aripile peste un articol din Constituţia-mumă, cel care-mi garantează dreptul la liberă exprimare. Editorialistul spune ca acest vînt este compus dintr-un program de guvernare anticomunistă impreuna cu comuniştii.

Viorel Mihail in Saptamâna constată intr-un editorial ca alegerea presedintelui de către intregul popor ar fi un prim pas spre solutionarea crizei identitare a celor ce locuiesc in Moldova.

Nicolae Negru in Jurnal de Chisinau scrie ca există asemanari intre criza politica belgiana si cea moldovenească. Ca si in Belgia, in Moldova este vorba despre un conflict intre doua forţe politice antagoniste, cu intentii geopolitice contrarii.

Intr-un articol tot din Jurnal de Chisinau, Petru Bogatu scrie ca in urma vizitei lui Biden, Republica Moldova va inceta sa mai existe ca un proiect rusesc de sorginte sovietica. Rusilor li se va da de inteles ca indiferent daca se vor carabani sau nu din regiunea rebelă, Occidentul va ajunge la Nistru.
XS
SM
MD
LG