Linkuri accesibilitate

Gropi și țigări contrafăcute


„Comerţul liberalizat, proba de foc a Moldovei” (Adevărul).


„Comerţul liberalizat, proba de foc a Moldovei”, titrează cotidianul „Adevărul”. Ziarul afirmă că Acordul de Liber Schimb dintre Moldova şi UE, a cărui negociere va începe în luna mai, este unul dintre cele mai dificile de realizat. Asta pentru că va trezi nemulţumirea producătorilor autohtoni, care vor trebui să ţină piept concurenţilor din UE, dar şi să-şi ajusteze calitatea produselor la noile norme.

„Republica Moldova este principalul furnizor de ţigări contrafăcute pentru piaţa de peste Prut”, constată un studiu al unei companii româneşti citat de aceiaşi publicaţie. Aproape o treime din ţigaretele care s-au vândut la negru în România anul trecut ar fi provenit din Moldova şi aceasta ar fi reuşit să surclaseze în acest sens campioana anilor precedenţi, Ucraina, arată studiul ce a atras atenţia „Adevărului”.

Moldova suverană” speculează astăzi pe seama relaţiilor dintre liderii Partidului Democrat. Lupu şi cu Diacov ar vrea să scape de Plahotniuc, Diacov l-ar fi ameninţat pe Lupu că dacă rămâne cu acesta iese din fracţiune şi îşi face alta şi tot Diacov ar vrea să fie el preşedinte în locul lui Lupu, cam la asta s-ar rezuma ceea ce afirmă ziarul.

Şi tot din domeniul speculaţiilor - în „Moldavskie Vedomosti” se susţine că negocierile dintre comunişti şi democraţi în vederea constituirii unei alianţe post-electorale ar fi fost torpilate de Mark Tkaciuk, iar miza ar fi fost - neadmiterea apropierii tehnocratului Igor Dodon de liderul comunist Vladimir Voronin.

Iar „Timpul” îl citează pe directorul firmei „Edilitate”, care care s-a ocupat de reconstrucţia străzii Alba Iulia şi care spune că a renovat necalitativ strada din cauză că ar fi fost grăbit de primarul Dorin Chirtoacă. În condiţii normale, Alba-Iulia trebuia reparată în jumătate de an, ci nu într-o lună, susţine Gorbunov, dar primarul ar fi ordonat ca de ziua oraşului strada să fie reparată şi de asta ar fi acum gropi în asfalt.
XS
SM
MD
LG