Linkuri accesibilitate

Ministrul italian de interne Roberto Maroni cere sprijinul UE pentru a face față valului de imigranți din Magreb


Autoritatile italiene au interceptat o ambarcatiune cu 32 de oameni la bord despre care se crede ca ar fi egipteni. In ultimele zile in sudul Italiei, peste 5000 de imigranti din Tunisia au venit cu ambarcatiunile in insula Lampedusa. Autoritatile italiene au anuntat masuri de urgenta pentru a putea face fata valului de imigranti. Intreaga populatiei a insulei Lampedusa este de 6000 de oameni.

Ministrul italian de interne Roberto Maroni a cerut sprijinul Uniunii Europene si al agentiei de la granita Uniunii FRONTEX pentru a stavili valul de imigranti. „Europa nu poate ramine indiferenta, a spus Maroni citat de agentia Associated Press, trebuie sa ia masuri politice ferme si hotarite”.

Maroni a anuntat ca va avea in zilele urmatoare intilniri pe tema imigratiei ilegale cu omologii sai din Malta, Franta, Spania, Grecia si Cipru pentru a propune impreuna un pachet de masuri comunitare. In opinia lui Maroni, numai Italia ar avea nevoie de 100 de milioane de euro, pentru a face fata situatiei in urmatoarele 3 luni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG