Linkuri accesibilitate

Barack Obama se pronunță pentru alegeri libere în Egipt


Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama a declarat, într-o emisiune televizată că Egiptul nu are cum să se mai întoarcă la ceea ce a fost înainte de protestele masive de strada din ultimele 13 zile. Preşedintele Obama a spus că preşedintele de la Cairo ştie ce are de făcut în faţa protestelor de stradă şi că este limpede că egiptenii îşi doresc alegeri libere şi corecte. Preşedintele american a spus că spera ca viitoarele autorităţi egiptene să continue sa fie un aliat al Statelor Unite.
In legatură cu Frăţia Musulmană, preşedintele american a spus că ea reprezintă numai una din facţiunile opozitiei egiptene şi că nu se bucură de un sprijin masiv al populaţiei, dar că este bine organizată şi că promovează o ideologie cu accente anti-americane.
Secretarul de stat american, doamna Hillary Clinton a spus că rămînerea sau plecarea de la putere a preşedintelui Mubarak este o chestiune pe care o vor decide egiptenii, dar că o retragere grăbită a liderului de la Cairo ar putea complica alegerile din toamna. Mubarak a anunţat că nu va mai candida la un nou mandat.
XS
SM
MD
LG