Linkuri accesibilitate

Un deputat rus, miliardar, încearcă să obțină azil politic în Statele Unite


Aşot Egiazarian, un prosper deputat rus, a fugit împreună cu familia sa din Rusia încercînd să obţină azil politic in Statele Unite. Agentia Associated Press relatează că miliardarul politician rus a declarat că se teme pentru viaţa sa şi a familiei sale după ce a adus in faţa instanţei mai mulţi foşti parteneri de afaceri şi de politică, apropiaţi ai premierului Vladimir Putin şi ai fostului primar al Moscovei, Iuri Lujkov. Potrivit sursei citate o ruda a politicianului a fost omorită în luna decembrie in localitatea Astrahan, in ceea ce politicianul spune că ar fi fost un atac legat de cazul său. Egiazarian contesta într-o instanţă din Cipru afacerile mobiliare legate de demolarea hotelui Moskva din centrul capitalei Federaţiei ruse si proiectul construirii unui hotel de lux, preluat de un fost partener de afaceri cu bune legaturi cu premierul Putin.
In interviul cu AP, miliardarul rus spune că în ultimii doi ani a fost ţinta unor presiuni si raiduri nejustificate ale poliţiei şi că atit el cît şi familia sa au fost ameninţaţi cu moartea.
Avocatul newyorkez al fostului său partener de afaceri şi apropiat al premierului Putin dezminte declaraţiile făcute de Egiazarian drept „pure speculaţii”.
XS
SM
MD
LG