Linkuri accesibilitate

Marian Lupu și interesul național (Jurnal de Chișinău)


Dosarele Securității nu sînt criteriu unic al adevărului (Adevărul.md).


Prima şi cea mai mare spaimă, scrie George Damian în Timpul, este pierderea puterii. Politicienii adevărati alearga dupa putere, pentru ca daca ai putere, ai si avere. Daca esti preşedinte iti comanzi ce masina vrei si mananci la ce ora ti se năzare. Toti oamenii din jurul preşedintelui se inghesuie sa ii faca pe plac. Astfel, cel mai mare coşmar al unui politician este sa-si piardă puterea, cat de mică, pe care o are.

În Jurnal de Chisinau, Nicolae Negru scrie ca pentru a nu fi invinuiti de inflexibilitate, liderii AIE ar trebui sa accepte scenariul PCRM privind alegerea in functia de preşedinte a unui candidat care sa nu fie membrul vreunui partid. Iar Marian Lupu ar trebui sa faca un pas inapoi, in numele interesului national. Dar daca Lupu va candida independent? Refuzul comunistilor de a intra in cabina de vot in acest caz ii va face responsabili de declansarea alegerilor anticipate.

În Adevărul, Vitalie Ciobanu scrie că atunci cand vor fi descoperite si deschise, dosarele Securitatii in Moldova vor trebui citite cu prudenţă şi responsabilitate. In caz contrar, riscăm să facem din arhiva Securitatii, redactata dupa bunul plac al slujitorilor ei – criteriu unic al adevărului si conduitei morale.

Viorel Mihail scrie in Saptamina ca premierul Vlad Filat ar fi bine-intentionat, dar va trebui sa lupte cu sistemul. Dar cum sa lupti cu el cand tu insuti faci parte din sistem? Editorialistul nu-i recomandă premierului Filat să incerce să spargă sistemul aşa cum a facut Lucinschi in anul 2000, pentru ca va fi zdrobit aşa ca Lucinschi, cu 98 de voturi din 101!
XS
SM
MD
LG