Linkuri accesibilitate

„Capul sau jilţul lui Gorincioi” (Jurnal de Chișinău)


„Raiul maşinilor din ţările-fantomă” (Adevărul.md).


„Capul sau jilţul lui Gorincioi” se întreabă în paginile Jurnal de Chişinău, Petru Bogatu, referindu-sela implicarea preşedintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Gheorghe Gorincioi, într-un scandal de corupţie. Ziaristul crede că Gheorghe Gorincioi se pare că trebuie pus în situaţia să se retragă, pentru că influente cercuri politice au stringentă nevoie de funcţia sa.

Constantin Tănase scrie în Timpul că pe lângă alte probleme pe care le are presa moldovenască, mai suferă de o boală – lipsa monumentală de aristocratism în relaţiile între diferite tabere de ziaristi. Dacă vrei să te strici cu toţi oamenii de bună credinţă şi unioniştii de la Chişinău – scapă vreo două vorbe critice despre Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă, dacă vrei ca foştii prieteni să nu-ţi mai răspundă la bineţe – critică-l pe Vladimir Filat, dacă vrei să fii declarat o nulitate sau vândut – loveşte uşurel cu o floare nasul lui Voronin, scrie mai în glumă, dl Tănase.

„Raiul maşinilor din ţările-fantomă” titrează cotidianul Adevărul. Mii de autovehicule înmatriculate în regiunile separatiste din Georgia, Osetia de Sud şi Abhazia, sau Transnistria circulă în voie pe străzile din Moldova, scrie Valentina Basiul. În timp ce experţii în problema transnistreană spun că situaţia este veche de aproape 2 ani, autorităţile susţin că au aflat-o abia acum o lună.

Moldavskie Vedomosti” analizează modul în care sunt distribuite în guvern funcţiile de miniştri adjuncţi. Publicaţia îl citează, între alţii, pe analistul politic Igor Boţan,care, referindu-se critic la aplicarea aceluiaşi algoritm şi pentru persoanele de rangul doi în ministere, menţionează: „Asta nu înseamnă că guvernul nu va funcţiona. Va funcţiona, dar eficienţa puterii executive va fi redusă”.

Într-un amplu articol, „Nezavisimaia Moldova” face fiecărui membru al cabinetului de miniştri o caracterizare şi constată că „AIE-2 nu are nici un ministru „fără probleme”.
XS
SM
MD
LG