Linkuri accesibilitate

Comisarul european Cecilia Malmström în vizită la Chișinău


La Chişinău este asteptata Cecilia Malmström, comisar european pentru afaceri interne, care va prezenta guvernului un plan de reforme ce ar urma sa fie aplicat pentru ca Republica Moldova să beneficieze de o liberalizare a regimului de acordare a vizelor.
Într-un interviu cu Europa Libera, ministrul de externe Iurie Leancă a declarat, între altele, că procesul liberalizării va dura mai mult de un an: „Guvernul, totuşi, porneşte de la înţelegerea exactă a fenomenului, de la înţelegerea complexităţii acestei probleme. Şi nu-şi propune pe parcursul acestui an să rezolve toate problemele. Cunoaştem că avem încă multe de făcut pe planul racordării cadrului legislativ, instituţional, de preluare şi implementare a standardelor ş.a.m.d.” Noi, fără a ne angaja oficial în programul de guvernare, totuşi drept ţintă ne-am propus finele anului 2012.”

Cecilia Malmström va discuta şi despre cooperarea în domeniul justiţiei, a drepturilor civile şi securităţii. Vizita comisarului european se va încheia marți.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG