Linkuri accesibilitate

„Să-l salvăm pe Eminescu” (Timpul)


Necesitatea de maximă transparență a guvernării (Adevărul).


Cotidianul Adevărul publică inca un material despre băiatul care lucrase pentru Serviciul Fiscal de Stat al Moldovei timp de 3 luni şi n-a fost plătit, şi care a inceput sa publice pe blogul său informaţii secrete din baza de date FISC, s-a ales cu dosar penal chiar vineri, chiar in ziua in care Adevărul publicase ştirea.

Jurnalistul Alexandru Canţir scrie tot in Adevărul că o maximă transparenţă reală a actului de guvernare ar subţia considerabil din fel de fel de suspiciuni, făcând referinţă la avertismentul lui Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, că „odata şi odata se va spune lucrurilor pe nume” – adica la ceea ce se intampla in interiorul alianţei.

„Sa-l salvăm pe Eminescu” este titlul editorialului lui Constantin Tănase din cotidianul Timpul. Eminescu trebuie citit, nu adulat. După ce ne-a salvat de atitea ori in istoria noastră zbuciumată, e timpul sa-i intoarcem si noi datoria: sa-l salvam de uitare prin a-i asimila cinstit si integral opera, scrie Tănase.

George Damian scrie tot in Timpul că vorbele goale despre prietenia seculară dintre România şi Franţa nu au nicio valoare in faţa unei decizii politice. Asta după ce Bruxelles a prezentat un raport că România tehnic indeplineşte standardele Schengen, dar Franţa a cerut timp pentru a studia acest raport, incetinind procesul de aderare a României la spatiul Schengen.
XS
SM
MD
LG