Linkuri accesibilitate

Scumpirile la electricitate și căldură


Antiromânismul Federației de luptă națională „Voievod” (Timpul).


„Ruleta rusească pe trecerile de pietoni”, titrează Adevărul, ediţia de Moldova. Reporterii de la acest ziar au testat cele mai importante zebre din Chişinău şi au constatat că majoritatea sunt fie nemarcate corespunzător, fie şterse şi greu vizibile.

Ediţia din Moldova a ziarului Argumentî i Faktî scrie astăzi despre scumpiri în lanţ cauzate de mărirea tarifului pentru gazele naturale. „Se va scumpi gazul respectiv vor creşte şi alte tarife, în particular pentru electricitate şi căldură, avertizează publicaţia.

La aceiaşi temă, Komsomolskaia Pravda scrie că „chişinăuienii vor fi cutremuraţi de facturile la căldură pentru decembrie” care se aşteaptă să fie cu 70% mai mari decât în noiembrie”.

Moldavskie Vedomosti
scrie că „preţurile anunţate anterior pentru paşapoarte biometrice s-au dovedit a fi nu atât de liberalizate, cât aşteptau cetăţenii. În loc de promişii 250 de lei, ei trebuie să plătească pentru aceste paşapoarte 850, scrie ziarul. Dar altă cale pentru călătoriile „tradiţionale” prin Europa nu sunt prevăzute – aşa că se va plăti atât cât va cere statul”, este concluzia autorului.

Aceeaşi publicaţie scrie despre calea de parcurs pentru obţinerea regimului liberalizat de vize pe care Moldova ar trebui s-o primească de la comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, care va vizita R. Moldova pe 24 ianuarie, că acesta va fi o treaptă în negocierile dintre R. Moldova şi UE, dacă nu cumva un întreg etaj! Şi, bineînţeles, o victorie a guvernării pro-europene”.

Un editorial publicat în gazeta Moldova Suverană îndeamnă cei 42 de deputaţi comunişti din PCRM să manifeste „patriotism faţă de ţară” şi să fie „un model de devotament faţă de cei mulţi…” nevotând un reprezentant al coaliţiei liberal-democrate la funcţia de preşedinte.

În Timpul, editorialistul Gheorghe Budeanu scrie că Federaţia de luptă naţională „Voievod” ar fi o mişcare folosită de forţele proruseşti care bravează cu moldovenismul primitiv pentru a stârni sentimente antiromâneşti în R. Moldova”. Aceeaşi publicaţie îşi anunţă cititorii că există deja doi doi martori care fac declaraţii identice în dosarul morţii lui Valeriu Boboc, tânărul care a fost ucis de către poliţie, cum consideră ancheta, în timpul evenimentelor din aprilie 2009.
XS
SM
MD
LG