Linkuri accesibilitate

Înecarea partidului Brătienilor în smârcurile rețelei Antena (România liberă)


Alianța recent formată de Partidul Național Liberal cu Partidul Conservator: o mezalianță de neîngăduit (Adevărul)










Alianta recent formata de Partidul National Liberal cu Partidul Conservator este astazi desfiintata in mai multe comentarii de presa. Conservatorii sunt perceputi ca un simplu deghizament al jocurilor politice murdare facute prin intermediul mass media – pentru ca Dan Voiculescu este patronul fondator al retelei de televiziune Antena, adica al zestrei pe care a pus-o de fiecare data pe masa atunci cand si-a negociat locurile eligibile in Parlament. Cu o singura si trecatoare sincopa de apropiere de democrat-liberali, conservatorii s-au gasit de fiecare data in bancile legislativului gratie aliantei cu Partidul Social Democrat. Proaspatul viraj catre liberali, sub forma Aliantei de Centru-Dreapta, este considerat de Grigore Cartianu, de la Adevarul, ca o mezalianta de neingaduit. Taranistii si liberalii erau singurele partide care n-ar fi trebuit, sub nicio forma, sa se asocieze cu acest “infernal turnator al securitatii”. Dan Voiculescu, cel definit astfel, conduce singurul partid care nu-si negociaza procentele electorale, ci audientele”, mai scrie comentatorul de la Adevarul. De notat ca patronul cotidianului amintit nu este altul decat marele finantator al liberalilor, omul de afaceri Dinu Patriciu.

Asocierea cu Partidul Conservator ii transforma pe liberali intr-un “partid de tombatere” – izbucneste inca si mai revoltat Mircea Cartarescu, in Evenimentul zilei. El isi arata uimirea ca niciun liberal – nici de frunte, nici de rand – nu protesteaza, ca intreg partidul se aliniaza la o miscare politica definita in urmatorii termeni: “Perpetuati in parlament un partid care nu are nicio legitimitate, care traieste printr-o televiziune jegoasa si de o stupefianta rea-credinta, care nu reprezinta pe nimeni in afara intereselor politico-economice ale unui mafiot”. Iar pentru a pune in context noua alianta, Cartarescu mai formuleaza inca o definitie: “A fugi de Basescu ca sa te arunci in bratele lui Voiculescu (este cazul liberalilor) este una dintre cele mai absurde optiuni luate in absurditatea vietii noastre politice postdecembriste”.

Deloc mai ingaduitor se exprima Cristian Campenanu, in Romania libera: “Crin Antonescu a reusit sa inece partidul Bratienilor in smarcurile abjectiei voiculesciene pentru a-si asigura osanalele gornistilor imunzi de la Antene”.
XS
SM
MD
LG