Linkuri accesibilitate

Lost in higher frequencies


Muzica electronică - recomandări discografice pentru aparițiile anului 2010










La microfon Lucian Stefanescu, bine v-am gasit la a doua parte a recomandarilor postului de radio “Europa Libera” in privinta aparitiilor discografice ale lui 2010, o serie dedicata exclusiv muzicii electronice. Incepem cu “Wandering” de pe albumul “Night Works” al scotienilor de la Hidden Orchestra. Va urma Frank Dadure cu piesa “006 Uboat”, de pe albumul “The Fakir”.

”Secret Archives of the Vatican” acum cu “Dreams and Visions” de pe albumul cu acelasi titlu.

O mentiune speciala pentru urmatoarele doua cintece, aparute pe o compilatie a netlabelului Budabeats de la Budapesta, un label care promoveaza producatori, muzicieni si disckjockey unguri, si nu numai, specializati in asa-numitul freestyle, un fel de amestec de de toate, jazz, funk, electronica, downtempo, elemente ale muzicilor traditionale etc. Piesele se numesc, in ordine, “Hot Pants Funk” si “House of Klezmer” si sint interpretate de Hansi, respective faroff.

Ascultati acum “Au Palais” de pe un alt album lansat anul acesta de Budabeats, anume “Les chimeres exquises”, in interpretarea lui L’orinaunote. Va urma 2nd Mouse cu “Lost in Translation” de pe compilatia “Fwonk*50” a netlabelului cu acelasi nume.

Incheiem emisiunea cu “My lil’ Sister” de pe albumul “Higher Frequencies” al celor de le Analog Attention si cu “Soft Crush” un remix electronic de Tussle al unei piese compuse si interpretate de trupa congoleza Konono 1.

Lucian Stefanescu va multumeste pentru atentie. Va ureaza inca o data un an bun si fericit, si va da intilnire pe miine la o editie speciala de sarbatori a Dictionarului de Sunete.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG