Linkuri accesibilitate

Ce se întîmplă cu Mihai Ghimpu și PL? (Timpul)


Un om cu mentalitate de sclav nu poate fi liber (Literatura și Arta).


În cotidianul Timpul, directorul acestei publicaţii, editorialistul Constantin Tănase se întreabă ce se întâmplă cu Mihai Ghimpu şi cu PL? Tănase nu înţelege de ce-i trebuie PL-ului un organ de forţă – Internele, Procuratura sau Centrul Anticorupţie? În mod logic, crede editorialistul, Ghimpu ar trebui să opteze, de exemplu, pentru Ministerul Educaţiei – acest minister îi este li mai aproape, dar şi voturi îi poate aduce.

În Economiceskoe Obozrenie, Oxana Nesterova aminteşte că anul trecut, partidele din fosta Alianţă pentru Integrare Europeană au creat o coaliţie în 10 zile. În acest an însă, iată că a trecut mai mult de o lună de la alegerile parlamentare anticipate, dar partidele aşa şi nu au ajuns la o înţelegere, ceea ce o face pe ziaristă să creadă în şansele de creare a unei coaliţii între PD şi PCRM.

Deseori, scrie Igor Tanin în Nezavisimaia Moldova, în ţările cu un sistem politic pluripartid, ultimul cuvânt de spus îl au partidele mici. Acestea, de multe ori, au votul de aur sau o poziţie cheie, ceea ce le permite să negocieze la maxim în propriul beneficiu. Paradoxal, scrie Tanin, dar de pofta acestui partid depinde şi viitorul ţării.

În Literatura şi Arta, Nicolae Dabija scrie că basarabeanului îi lipseşte cel mai mult demnitate ca să scape de sărăcie. Dabija e de părere că unul din scopurile noii guvernări ar trebui să fie schimbarea mentalităţii oamenilor. Un om cu mentalitate de sclav nu poate fi liber, scrie Nicolae Dabija.
XS
SM
MD
LG