Linkuri accesibilitate

Formuzal și Dudoglo rămași în cursa pentru funcția de bașcan


Turul doi al alegerilor din Autonomia Găgăuză va avea loc la 26 decembrie.










Alegerile de duminică pentru funcţia de guvernator al autonomiei găgăuze s-au încheiat fără un învingător. Başcanul actual şi primarul de la Comrat, ambii candidaţi independenţi, se vor întâlni în turul doi peste două săptămâni, iar candidata comuniştilor a ieşit din cursă.


Pentru actualul başcan al autonomiei Găgăuze, Mihail Formuzal au votat 36 la sută din alegători, acesta fiind urmat cu o diferenţă de 4 % de primarul oraşului Comrat, Nicolae Dudoglo. Candidata Partidului Comuniştilor, Irina Vlah a pierdut la limită lupta pentru fotoliul de guvernator al autonomiei, obţinând 31 la sută din sufragiile alegătorilor.

Iată cum explică expertul de la Institutul pentru Dezvolare şi Iniţiative Sociale Viitorul, Leonid Litra, înfrângerea concurentei din partea PCRM: „Un candidat femeie nu este apreciat la justa valoare în UTA Găgăuzia. Din acestă cauză, tradiţia paternalistă sau o înţelegere greşită a noţiunii şanse egale sau oportunităţi egale, au cauzat, probabil, o astfel de situaţie”.

În opinia lui Leonid Litra, în turul doi al alegerilor pentru funcţia de başcan al Găgăuziei, Mihail Formuzal, actualul guvernator al regiunii, ar fi avantajat faţă de contracandidatul său, primarul de Comrat, Nicolae Dudoglo.

Leonid Litra: „Domnul Formuzal este avantajat pentru că îndeplineşte această funcţie acum. Dar, iarăşi, vedem o dualitate foarte bună pentru că şi Dudoglo este, totuşi, primar şi are o poziţie cunoscută şi a fost foarte văzut în această regiune şi PCRM, probabil, va sugera în această campanie de turul doi, ca cei care au sprijinit PCRM să-l sprijine pe Dudoglo”.

Comisia Electorală din Găgăuzia a anunţat că turul doi al al alegerilor pentru funcţia de başcan al autonomiei va avea loc în două săptămâni, adică, la 26 decembrie.
Previous Next

XS
SM
MD
LG