Linkuri accesibilitate

Obnovlenie deține în continuare majoritatea în Sovietul Suprem


Andrei Safonov: Obnovlenie s-a angajat să nu pericliteze realegerea lui Igor Smirnov

Andrei Safonov spune că cel puţin o treime din cei 43 de deputaţi din Sovietul Suprem de la Tiraspol sunt oameni noi, mulţi dintre ei reprezentanţi ai mediului de afaceri. Cu toate acestea, explică analistul, partidul Obnovlenie continuă să deţină majoritatea în legislativul transnistrean.

În opinia analistului, la moment, între Partidul Obnovlenie şi liderul autoproclamatei republici nistrene Igor Smirnov, există o înţelegere prin care acesta nu ar avea pretenţii faţă de dominaţia partidului în legislativul de la Tiraspol, iar Obnovlenie se angajează să susţină realegerea lui Smirnov pentru un nou mandat, al cincilea sau, cel puţin, să nu înainteze un contracandidat serios.

În concluzie, spune Andrei Safonov nu se poate aşteapta la o schimbare radicală a politicii transnistrene, deoarece această rămâne a fi la cheremul actualului lider al regiunii, Igor Smirnov.

Expertul s-a arătat sceptic şi faţă de viitorul relaţiilor între Chişinău şi Tiraspol în sensul mişcării lor înainte. Cel mai probabil, crede Andrei Safonov, va continua mimarea procesului de negocieri.
XS
SM
MD
LG