Linkuri accesibilitate

1998 - Neculai Constantin Munteanu


Impreună cu Vlad Georgescu și Gertrude Dumitrescu
Impreună cu Vlad Georgescu și Gertrude Dumitrescu

Un veritabil simbol al rezistenței, inteligenței și bunului simț


1998 - Neculai Constantin Munteanu.
Oameni, destine, istorie - O emisiune de Mircea Iorgulescu.

Neculai Constantin Munteanu este și astăzi unul dintre colaboratorii noștri permanenți. Dacă l-am invitat la această emisiune de confesiuni este pentru că desemnarea sa prin vot secret de către cel dintîi Consiliu de administrație a Televiziunii române ales în mod democratic, drept candidat pentru funcția de președinte-director general al acestei instituții, s-a transformat într-un sordit, într-un josnic scandal nici una din persoanele implicate nescăpînd atinsă de infamii.

Retragerea lui Neculai Constantin Munteanu are sensul unui refuz; refuzul de a participa la o operațiune de compromitere colectivă, operațiune vizînd în definitive amestecul, talmeș-balmeșul, confuzia generalizată, egalizarea în mizerie morală și intelectuală.

Una din cele mai glorioase voci ale postului nostrum de radio, un veritabil simbol al rezistenței, inteligenței și bunului simț, la imbecilizarea în masă programată și practicată de regimul comunist. Căci, se poate pune întrebarea, dacă nu cumva Neculai Constantin Munteanu plătește acum pentru mulți ani în care, de la acest microfon, a pus sistematic regimul comunist și instituțiile sale în adevărata lor lumină: aceea a unui grotesc multilateral-dezvoltat.
XS
SM
MD
LG