Linkuri accesibilitate

Jocul negocierilor rămâne deschis (Timpul)


Reportaj în satele natale ale premierului Filat și milionarului Plahotniuc (Adevărul).


Nicolae Negru scrie în Jurnal de Chişinău că Alianţa pentru Integrare Europeană este imposibil de refăcut dacă Partidul Democrat se comportă ca o marionetă a Rusiei. În opinia editorialistului faptul că Lupu a acceptat să negocieze cu Vladimir Voronin pe teritoriul Ambasadei Rusiei ţine nu numai de simbolistica vasalităţii, ci şi de practica regulilor de conspiraţie.

La acelaşi subiect ziarul Panorama precizează că „în august 2009, şeful administraţiei Preşedinţiei ruse, Serghei Narîşkin deja vizitase capitala moldovenească, când în Moldova se crease o situaţie analogică”. El s-a întâlnit atunci cu cu liderii tuturor partidelor parlamentare, după care a fost constituită Alianţa pentru Integrare Europeană, precizează Panorama.

Într-un comentariu publicat în ziarul Timpul, autorul George Damian spune că „afişându-se cu Narîşkin, şeful administraţiei Preşedinţiei ruse, şi Vladimir Voronin, Marian Lupu încearcă să-şi ridice preţul în negocierile cu liberalii şi liberal-democraţii. Jocul negocierilor rămâne cât se poate de deschis la Chişinău – şi este mult mai bine aşa decât situaţia ceţoasă care a persistat întreaga săptămână trecută când nu se ştia nimic despre discuţiile care fără îndoială au loc, conchide George Damian.

„Dacă autorităţile nu se preocupă de generaţia tânără, ţara nu are niciun viitor. O asemenea concluzie se poate trage după ce au fost dezvăluite cazurile de experimentare cu produsele alimentare asupra copiilor de la grădiniţe”, scrie autorul unui articol din Moldovaskie Vedomosti.

Iar în ziarul Adevărul citiţi un reportaj din satele Lăpuşna şi Grozeşti unde s-au născut Vladimir Filat şi Vladimir Plahotniuc. Aşa o veţi cunoaşte pe Nina Jalbă, directoarea şcolii din Grozeşti şi profesoara de biologie a milionarului Plahotniuc, mulţumită că acesta a dăruit fiecărui profesor din sat câte un laptop. În localitatea Lăpuşna jurnaliştii de la Adevărul au trecut pe la mama premierului Filat care spune că abia de reuşeşte să-şi vadă fiul. Mai multe aflaţi în paginile ziarelor...
XS
SM
MD
LG