Linkuri accesibilitate

Narîșkin a venit la Chișinău să frîngă Alianța (Timpul)



Am sperat că se poate reitera cel putin Alianţa de anul trecut, in formula PLDM PDM PL, scrie Sorina Stefarţa in Timpul. Am fost optimistă pana cand in pofida viscolului de afara, un mare grangur de la Kremlin a poposit, neinvitat de nimeni, la Chişinău pentru a se pune la curent cu situatia post electorala. Iar ieri seară, surse informate din Guvern spuneau ca alianţa PCRM PDM e ca şi construită.

Constantin Tănase se intreabă: şi lupul sătul şi oaia intreagă? Serghei Narîşkin n-a venit la Chisinau sa-l sature pe Lupu, ci să frângă Alianţa in formula PLDM PD şi PL. Autorul scrie ca din start, orice coalitie politica dintre PCRM şi Alianţă sunt certate cu morala.

Alte ziare în Republica Moldova nu au apărut, in schimb, mai multe agenţii de presă internaţionale multiplică ştirea de la RIA Novosti care spune că PD şi PCRM deja au creat o coaliţie. Mai mulţi bloggeri moldoveni au avut si ei ceva de spus cu această ocazie, spre exemplu Max Pulber scrie că Federaţia Rusă, prin vizita lui Serghei Narîşkin, ne-a mai demonstrat odată că şcoala politologică rusă este net superioară celei autohtone. Federaţia Rusă a înţeles că pentru PCRM „patru ani de opoziţie” ar fi asemeni a „patru ani de Gulag”, adică fatali.
XS
SM
MD
LG