Linkuri accesibilitate

4.12 - București: Negocieri post-electorale suspendate


PDSR vrea să amâne orice negocieri până după al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor în așteptarea victoriei lui Ion Iliescu.


4 decembrie 2000

Actualitatea. (Moderator: R.C. Cristea; reporter: Liana Ionescu).

Negocieri post-electorale suspendate.

Negocierile între PDSR, de o parte şi de cealaltă PNL şi PD au fost suspendate la cerea PDSR. Liberalul Valeriu Stoica susţine să discuţiile au fost suspendate pentru că PDSR nu are încă un program de guvernare in timp ce vice-preşedintele democrat Duvăz a spus „nici nu am fost şi nici nu am ieşit de la negocieri”.

Se pare că PDSR vrea să amâne orice negocieri până după al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor, în aşteptarea victoriei lui Ion Iliescu.

Premierul desemnat din partea PDSR, Adrian Năstase a declarat că discuţiile au fost suspendate din cauza unor nepotriviri politice şi economice dar nu a intrat în amănunte.

Indiferent de amânarea negocierilor, partidul liberal a anunţat că-l va susţine necondiţionat pe Ion Iliescu în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Se pare că în interiorul PDSR există şi temeri că negocierile cu viitoarea opoziţie democrată (PNL şi PD) ar putea diminua şansele de victorie ale lui Ion Iliescu în faţa populistului Corneliu Vadim Tudor.

Nici partidul democrat nu şi-a condiţionat susţinerea pentru Iliescu de reluarea negocierilor. Dar atît liberali cât democraţi ştiu că PDSR, cu un guvern minoritar, are nevoie de sprijinul opoziţiei.
XS
SM
MD
LG