Linkuri accesibilitate

Hoteli kak lucişe…


Minunea de bugată de drum mușcată de mîzgă

Acum patru luni pe lîngă blocul nostru de locuinţe au început să treacă microbuzele de pe ruta 135. A fost o mare bucurie pentru cei care nu au automobile. Şi asta pentru că anterior locatarii parcurgeau o distanţă măricică pînă la şosea, pe cînd acum poţi urca în maxi-taxi imediat ce ieşi din scară.

O singură problemă avea noul traseu. Exista o porţiune de vreo 150 de metri neasfaltată, care pe timp de iarnă ar fi putut devia ruta. Minunea s-a produs însă acum o lună. Nişte lucrători au venit pe neaşteptate şi au reparat, voioşi şi harnici, porţiunea de drum desfundată. Mai toţi locatarii cu care am discutat erau de părere că minunea se datorează alegerilor care se apropiau vertiginos.

Ei bine, s-a rezolvat problema, nu mai are ruta bucăţi desfundate? Din păcate, nu e chiar aşa. Vorba e că lucrătorii voioşi şi harnici au lucrat cam de mîntuială sau poate calitatea asfaltului a fost dubioasă. De aceea, acum pe porţiunea reparată au reapărut gropile, iar perspectivele sînt şi mai sumbre.

Zice-se că ploile şi mîzga vor readuce bucata de drum la starea jalnică de odinioară. Aşadar, s-a muncit cu acribie, dar rezultatul lasă de dorit. E un fel de hoteli kak lucişe, a polucilosi kak vsegda.

Şi e păcat, zic eu. Pentru că eu unul aveam impresia că aceste obişnuinţe sînt pe ducă. Uitaţi-vă numai cît de calitativ au fost refăcute străzile Alba-Iulia şi Trandafirilor! Şi aceste străzi, care arată acum magnific, sînt lungi. De ce dar nu s-ar putea asfalta la fel de bine si porţiunea multa mai mică de 150 de metri despre care vorbesc?

Oamenii din cartier, cu care am discutat, consideră că mai există o şansă. Dacă vom avea noi alegeri anticipate în 2011, acea bucată proastă de drum ar putea fi reasfaltată. Şi poate, de această dată, va fi făcută bine.
XS
SM
MD
LG