Linkuri accesibilitate

Gheorge Malic (MAI): Poliţia are probe ale implicării comuniştilor în înscenarea răpirii lui Artur Reşetnicov


Şeful departamentului de urmărire penală din ministerul de Interne a declarat că înscenarea răpirii a devenit versiunea de bază a anchetei pe marginea cazului Artur Reşetnicov.

Gheorghe Malic a spus că poliţia îi suspectează de răpirea fostului director al SIS pe colegii acestuia din Partidul Comuniştilor. Potrivit rezultatelor expertizei medico legale anunţate astăzi, Artur Reşetnicov era în stare de ebrietate când a ajuns la spital luni noaptea.

Presupusa victimă a declarat televiziunii PRO TV că a fost forţat să consume alcool de către presupuşii săi răpitori înainte de a fi eliberat: „Şoferul s-a dus şi a cumpărat din apropiere de la un chioşc de noapte rachiu. A deschis rachiul şi mi-a turnat într-un pahar de plastic. Au vrut să mă pună să beau de trei ori. Le-am spus că am probleme cu ficatul şi că nu beau rachiu. Dacă beau, servesc numai puţin vin, simbolic. Cu toată teroarea prin care am trecut, am reuşit să-i conving că voi bea numai acest pahar de plastic cu rachiu”.

Unul din fruntaşii comuniştilor, Mark Tkaciuk a declarat că acuzaţiile poliţiei potrivit cărora membrii de partid ar fi părtaşi la răpirea lui Reşetnicov sunt neîntemeiate şi ar demonstra solidaritatea poliţiei cu lumea criminală.

Colonelul Gheorge Malic spune, însă, că poliţia are probe ale implicării comuniştilor în înscenarea răpirii şi că le va da publicităţii la finalizarea anchetei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG