Linkuri accesibilitate

„Sper că populația va vota pentru viitorul Moldovei alături de UE”


Interviu cu europarlamentarul Kyriakos Mavronikolas, membru al Delegației parlamentare UE- Republica Moldova.


Europa Libera: Dle Mavronikolas, populatia moldoveana este asteptata sa voteze weekendul acesta. Partidele implicate au asteptari foarte mari de la aceste alegeri. Ca membru al Delegatiei parlamentare UE-Moldova, cum credeti ca ar trebui moldovenii sa astepte aceste alegeri?

Kyriakos Mavronikolas: In primul rand cred ca moldovenii ar trebui sa mearga la vot. Aceasta este intelegerea deplina a democratiei pentru ca doar asa in urma acestor alegeri vor putea avea un guvern puternic care sa fie capabil sa abordeze toate problemele majore ale tarii. Iar eu sper ca populatia va vota pentru viitorul Moldovei alaturi de UE. Asa ca din punctul meu de vedere principala prioritate e noului guvern ar trebui sa fie intrarea in UE.

Europa Libera: Sunt responsabili pentru rezultatul acestor alegeri politicienii sau populatia?

Kyriakos Mavronikolas
: Cred ca politicienilor intotdeauna li se poate reprosa cate ceva. Dar la final, populatia, prin vot, va decide noul guvern care va lua deciziile importante pentru tara. Asa ca participarea la alegeri este cel mai important lucru pe care il au de facut moldovenii.

Europa Libera: Ultima veste buna pentru moldoveni este perspectiva de a calatori fara vize in UE. Este acesta un bun motiv de a vota pentru un viitor alaturi de UE?

Kyriakos Mavronikolas: Regimul de calatorii fara vize nu este singurul lucru care va crea o baza buna Moldovei pentru intrarea in UE. Este vorba de faptul ca Moldova va adopta principiile democratice ale UE si se va alatura unui bloc care este renumit pe plan mondial pentru solutiile pasnice pe care le gaseste pentru tot felul de situatii delicate. Cel mai important lucru este ca politicienii sa inteleaga mesajul pe care prin aceste alegeri populatia il transmite.
XS
SM
MD
LG