Linkuri accesibilitate

Un nou thriller electoral de demontat (Jurnal de Chișinău)


Barca dezechilibrată din cauze politice de comuniști (Moldavskie Vedemosti).


În campanie electorală, legile statului şi demnitatea nu sunt anulate, le aminteşte Constantin Tănase de la Timpul jurnalistului Constrantin Starîş şi politicianului Victor Şelin. Editorialistul le reproşează acestora că mint prea mult cu pretinsa scuză că în campanie electorală, ca şi la beţie, câte nu debitează omul. Să nu uităm o vorbă veche, le atrage atenţia Constantin Tănase, la beţie omul spune adevărul.

Iar jurnaliştii de la Jurnal de Chişinău au privit filmul „Un an negru pentru Moldova. Cronica disctrugerii” ce prezintă o imagine apocaliptică a celor 13 luni de guvernare a AIE şi constată – Partidul Comuniştilor s-a specializat în producţia cinematrografică şi a produs un nou thriller electoral. Şi pentru că în film nu este nici un contraargument din partea oficialilor, Jurnalul le adună în locul autorilor filmului demontând pas cu pas toate insinuarările din el.

Tot din Jurnal de Chişinău aflăm că deşi Costeşti, Ialoveni, localitatea de baştină a unui fost fruntaş comunist, astăzi candidat independent la funcţia de deputat Victor Stepaniuc, nu a fost afectată de inundaţii în 2008, la solicitarea acestuia, o parte din ajutoare umanitare destinate sinistraţilor ar fi fost repartizată localnicilor din acest sat. Articolul este publicat la rubrica Ipocrizie.

Moldova Suverană s-a luat astăzi de Petru Lucinschi, al cărui fiu candidează pe listele PLDM. Jurnaliştii de la acest ziar nu jelesc calificative în a-l denigra pe fostul preşedinte, ca de altfel şi pe premierul Filat, acuzat din nou că ar avea atribuţie directă la contrabanda cu ţigări. Actuala putere depreciază leul, mai scrie din nou Moldova Suverană, iar replica vine de astă dată din partea ziarului Moldavskie Vedomosti care scrie că orice variaţie a cursului leului, chiar dacă aşteptată şi anticipată, la noi constituie motiv pentru declaraţii tari despre prăbuşirea valutei naţionale. Spre deosebire de întrega lume unde barca este dezechilibrată din interese economice, la noi cauzele sunt exclusiv politice – alegerile şi lupta pentru putere, constată publicaţia.
XS
SM
MD
LG