Linkuri accesibilitate

„Aşa ţară mică fără datorii nu poate să trăiască”


Opinii culese pe străzile Chișinăului.


Cât de necesare sunt împrumuturile externe pentru Moldova? - o întrebare pe care corespondenţii Europei Libere le-au adresat-o trecătorilor întâlniţi la întâmplare pe străzile Chişinăului
.

-----------------------------

- „Oricum aşa ţară mică fără datorii nu poate să trăiască, pentru că ceea ce am moştenit de la URSS ni s-a luat totul şi acuma să ne ridicăm trebuie pe un credit. Da lumea care se gândeşte că creditele acestea o să ne bage în datorii, lasă să se gândească ce datorii au acumulat comuniştii cât au stat la putere. Dar că ceva o să se schimbe pe urma acestor bani, precis că o să fie. Măcar drumurile, pentru că vedeţi că umblu cu bicicleta.”

- „Nu sunt prea mare specialist, dar mă gândesc că cu cât mai mult luăm, cu atât mai mult o să trebuiască să înapoiem, de aceea cred că ar trebui să ne lipsim de împrumuturi. Şi aşa ne-am tot îndatorat dar nu prea am văzut îmbunătăţiri. Dacă ar exista o siguranţă că vor merge unde trebuie, dar aşa – nu prea cred.”

- „Şi aşa suntem săraci. De toate avem, si criză tot. Fără banii din exterior nu cred că am putea trece peste asta cu banii noştri care îi aven în ţară. ”

- „Un fapt foarte important este că atunci cînd iei un credit să nu-l investeşti în consum, ci în producţie. Ca să aducă venit, să fie un generator de bani. Păcat cum au făcut comunilştii - au luat la un moment dat credite şi au început să dea leafa, să facă drumurile. Ei, hai că drumurile ca drumurile, trebuie fcacute. Dar au achitat careva alte datorii externe. Asta e o prostie foarte mare – trebuie să fie create locuri de muncă, să fie dezvoltat businessul mic şi mijlociu, să fie susţinute întreprinderile – anume astea sunt generatorul de bani într-o economie.

Opinii, culese la întâmplare pe străzile capitalei.
Previous Next

XS
SM
MD
LG