Linkuri accesibilitate

„Gastarbeiterul de lux” (Ziarul de Gardă)


Băsescu și lupta politică din R. Moldova (Moldova Suverană).


„Băsescu se încăpătânează să orchestreze lupta politică din Republica Moldova”, scrie astăzi Moldova Suverană cu referire la declaraţia preşedintelui român despre iminenţa semnării acordului de frontieră. Un plan de colaborare dintre carabinierii moldoveni şi jandarmeria română încheiat încă în luna iunie este reamintit de Moldova Suverană, care interpretează asta în felul următor – carabinierii moldoveni invită jandarmii români să facă regulă în ţara noastră.

„Gastarbeiterul de lux” – astfel este numit ex-directorul SIS şi fostul ministru al apărării, actulmente candidat la funcţia de deputat, Valeriu Pasat, de către Ziarul de Gardă. După ce a analizat declaraţia de avere a acestuia, publicaţia constată că Pasat o fi câştigat el bani din funcţia de colaborator ştiinţific al AŞM, dar mult mai mulţi bani - 12 mln. în doi ani - i-au revenit acestuia din munca prestată peste hotare, În Federaţia Rusă adică.

Povestea unui fost dansator în „Codru” şi „Joc”, devenit în timp un prosper om de afaceri în Republica Moldova, dar pe care un stupid accident l-a transformat în gastarbeiter moldovean în Italia poate fi găsită în Timpul de astăzi. Tot acolo citiţi o reacţie a editorialistului Constantin Tănase la un editorial din „Gîndul” de ieri al lui Cristian Tudor Popescu, în care jurnalistul român o vede demnă pe Natalia Gherman, fiica primului preşedinte moldovean, Mircea Snegur, de funcţia de ministru de externe al României. Ameţiţi de lupta cu cumătrismul nici nu observăm că printre „odraslele preşedinților” există oameni de reală valoare, care-şi fac datoria într-un discret anonimat, conchide jurnalistul Constantin Tănase în editorialul său.
XS
SM
MD
LG