Linkuri accesibilitate

Vântul și „glumele de genul independență editorială”


Sorin Ovidiu Vântu
Sorin Ovidiu Vântu

Patronul televiziunilor Realitatea și Publika pare să fi fost mai implicat în campania electorală din România decît liderii opoziției.


Lideri politici din opozitie, carturari si ziaristi de frunte ai Romaniei s-au lasat ispititi de banii patronului televiziunilor Realitatea tv din Bucuresti si Publika din Chisinau si au intrat benevol in jocurile de putere ale acestuia. Stenogramele care insotesc dosarul penal al controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu arata ca acest patron de presa le comanda intr-un limbaj grosier angajatilor sai ce sa faca pentru a rearanja configuratia politica a Romaniei. „Nu sinteti liberi” spune la un moment dat directorului trustului Realitatea-Catavencu. Cu doar sase luni in urma Sorin Ovidiu Vintu ii explica directorului sau editorial ca are nevoie de o „organizatie” care sa raspunda „comenzilor” sale la fel ca autoturismul lui Audi: „am dat la cheie, a pornit, am intors cheia pe stinga s-a oprit”.

Intr-o alta discutie ii atrage atentia sefului Academiei Catavencu ca „s-a terminat cu glumele de genul independenta editoriala”. „Cu mogulul nu te joci” il ameninta pe Vintu pe cel care a pus pe picioare Realitatea tv, Sergiu Toader si care incearcase timid sa riposteze la cererile patronului sau. Oricum din dialogurile pe care le avea la telefon acest patron media, rezulta ca el era mult mai implicat in campania electorala, chiar decit liderii opozitiei. La dispozitia sa statea Mircea Geoana, fostul sef al socialistilor romani, cel care a pierdut prezidentialele cu doar 60 de mii de voturi in spatele lui Traian Basescu. Din convorbirea pe care o are cu un alt lider socialist rezulta deasemenea ca Sorin Ovidiu Vintu avea ocazia sa-si puna proprii ministri si sa configureze guvernul, daca Mircea Geoana cistiga alegerile. Inca n-au aparut toate stenogramele si urmeaza se pare si cele in care patronul Publika tv vorbeste cu liderul liberalilor romani Crin Antonescu.

Oricum din conversatiile pe care le are Sorin Ovidiu Vintu cu politicienii si ziaristii influenti iese la iveala faptul ca oameni cu foarte multi bani si fara educatie conduc Romania din umbra si modeleaza societatea folosind retetele clasice ale manipularii.

Stenogramele lui SOV la Hotnews.ro
XS
SM
MD
LG