Linkuri accesibilitate

CEC nu ia în serios acuzațiile CCC la adresa lui Traian Băsescu


Presupusele nereguli din raportul CCC nu sunt suficient de documentate pentru a fi examinate de CEC.

Pregatirile de alegeri sunt monitorizate din nou in Moldova de cateva organizatii ale societatii civile. Una dintre ele este Coalitia pentru Control Civic 2010 apropiata Partidului Comunistilor. Coalitia l-a acuzat pe presedintele Romaniei de amestec in campania electorala pentru alegerile din 28 noiembrie prin faptul ca Traian Basescu a declarat ca si-ar dori victoria Aliantei pentru Integrare Europeana. O reactiede la Comisia Electorala Centrala.

Presedintele Comisiei Electorale Centrale, Eugen Stirbu spune ca este foarte putin probabila autosesizarea CEC pe marginea raportului Coalitiei Control Civic Alegeri 2010, mai ales referitor la presupusa imixiune a Romaniei in alegerile din Moldova.

Eugen Stirbu: „Eu trebuie sa ma documentez, sa ma intorc la ProTv, sa cer inregistrarea. Dar asta tine de daca asa ceva chiar a fost, si daca a fost, trebuie sa redeie exact cum a fost, si nu asa, ca sustine, dar ce a spus. Si atunci eu verific daca intr-adevar a fost asa ceva sau nu. Ei trebuiau sa vina cu probe concludente, ceea ce se cheama dovezi de a infirma sau a confirma un oarecare fapt.”

Amintim ca presedintele Traian Basescu a declarat sambata la un dineu de la Palatul Cotroceni ca: "Continuarea avansului Republicii Moldova catre Uniunea Europeana depinde in mod crucial de mentinerea la putere a Aliantei pro-europene, dupa alegerile din luna noiembrie a acestui an".

Unul din autorii raportului Coalitiei Control Civic, Corneliu Mihalache sustine ca aceasta declaratie a presedintelui Traian Basescu ar fi o imixtiune in campania electorala din Moldova.

Corneliu Mihalache: „Chiar daca noi consideram ca AIE nu este un concurent electoral, pentru ca concurenti sunt doar partidele, dar partidele care fac parte din aceasta alianta sunt cu totii concurenti electorali, de asta eu interpretez aceasta declaratie ca o agitatie electorala directa.”

Solicitati de Radio Europa Libera, si alti membri ai Comisiei Electorale Centrale cred ca presupusele nereguli din raportul Coalitiei nu ar fi suficient de documentate pentru a putea fi examinate de CEC.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG