Linkuri accesibilitate

O analiză a lozincilor electorale (Timpul)


Congresul Diasporei s-a desfășurat pentru prima dată în limba română (Literatura și arta).


În cotidinaul Timpul, Constantin Tănase face o analiza a sloganelor electorale. Astfel, „Moldova fără sărăcie”, al Partidului Liberal Democrat – este cel mai optimist slogan al anului electoral 2010. „Moldova alege Victoria” – de la Partidul Comunistilor este cel mai periculos slogan al lui 2010, in opinia lui Constantin Tănase. Sloganul Partidului Democrat – „Pentru Moldova, Pentru Tine” – este cel mai obscur slogan, iar „Schimbare pana la capat” – slogan care vine de la Partidul Liberal se afla in topul celor mai antidialectice slogane ale lui 2010. Locul 1 pentru cel mai cinic slogan al lui 2010 a fost ocupat de PPCD cu Moldova – ţară de succes.

Tot in Timpul, Pavel Paduraru, reporterul special al ziarului in Italia, va povesteşte povestea unui tanar care a ajuns la Roma mai mult mort decat viu.

Cu „veniţi acasa măi copii” nu mai merge, scrie Petru Grozavu in Ziarul de Gardă. Nu stiu daca reuniunea diasporei de la Chisinau a fost un show electoral, dar alegerile din noiembrie au fost un subiect discutat din plin la congres. Iar in Literatura şi arta, Nicolae Dabija a observat că pentru prima data la acest congres s-a vorbit romaneste. La celelante s-a vorbit doar ruseşte, ca sa inteleaga si persoanele oficiale, or, fosta şefă a Departamentului pentru minoritati nu cunostea limba ţării.

Iar Moldova Suverana anunţă pe prima pagina ca avem un nou val al scumpirilor şi că a face business in Moldova e ca si cum ti-ai croi drum prin junglă.
XS
SM
MD
LG