Linkuri accesibilitate

V. Voronin lansează campania electorală a PCRM


Vladimir Voronin
Vladimir Voronin

Liderul comunștilor promite majorarea veniturilor minime şi indexarea anuală a pensiilor.


La o zi de la înregistrarea oficială la CEC, comuniştii conduşi de Vladimir Voronin îşi lansează campania electorală înaintea alegerilor din noiembrie. Cu critici dure la adresa alianţei şi promiterea unor politici sociale generoase, comuniştii speră să convingă populaţia că ei sunt cei care trebuie să guverneze în continuare Republica Moldova.

Liderul comunist mizează pe succesul partidului său la categoriile sărace ale populaţiei, nemulţumite, cum crede Vladimir Voronin, de restrîngerea politicilor sociale de către guvernarea proeuropeană din ultimul an.

V. Voronin: „Trebuie restabilite imediat mecanismele de protecţie socială a populaţiei. Anume acele mecanisme care au fost anulate de actualul regim. De la toţi au tăiat – inclusiv de la poliţişti cîte 200 de lei. S-au redus bursele pentru studenţi, indemnizaţiile veteranilor. Nu este nici un domeniu care n-ar fi fost atacat de actuala guvernare. Trebuie restabilite şi noi vom face asta imediat.”

Majorarea veniturilor minime şi indexarea anuală a pensiilor sunt alte două promisiuni cu care vor merge comuniştii în faţa alegătorilor pentru a-i convinge să-i voteze în scrutinul din 28 noiembrie.

Liderul lor crede însă că noua modalitate de repartizare a mandatelor este o piedică serioasă înspre o victorie detaşată a comuniştilor.

V. Voronin: „Partidul comuniştilor aspiră fără îndoială la victorie. Dar n-am putea face nici o estimare, pentru că vă daţi seama că în ajun de alegeri Codul electoral a fost modificat în aşa hal încît să reducă la minim şansele noastre la victorie. Noi ne dăm bine seama că orice rezultat mai mic de 50 % va înseamna păstrarea puterii de către actuala alianţă, ori în aşa componenţă, ori în alta.”

Voronin declară că partidul său este dispus să accepte alianţe post-electorale. Cu ce partide însă nu este limpede. Anterior, liderul comunist a exclus orice coaliţie după alegeri cu un partid membru al AIE. Astăzi, Voronin şi-a nuanţat această poziţia: „Noi nu vedem deosebiri între partidele Alianţei – ele împreună l-au ales drept preşedinte pe Ghimpu, ele au ales acest guvern, ele au majorat tarifele, tot ele împreună au ales calea uzurpării puterii de stat, ele împreună au votat pentru crucile de fer, ele au ales calea referendumului, tot ele au suferit eşec şi în final aceste partide toate împreună au votat pentru ca în Chişinău să apară o stradă cu numele criminalului Antonescu.”

Cît priveşte celelalte formaţiuni, mai vechi şi mai noi, inclusiv de pe eşichierul de centru-stîngă, liderul comunist le transmite următorul mesaj – mai întîi treceţi pragul, apoi mai vedem.
Previous Next

XS
SM
MD
LG