Linkuri accesibilitate

Moldoveni plecați în Italia și istoriile lor (Timpul)


Procedură disciplinară la Curtea de Apel Economic (știreazilei.md)


Timpul de astăzi dedică spaţii largi poveştilor unor moldoveni care, pentru că ţara lor, se pare, le-a întors spatele, au plecat după un rost în viaţă în Italia. Toţi moldovenii despre care relatează ziarul vor să revină în Moldova doar pentru vacanţe şi, deşi majoritate spală scări şi fac menaj în peninsulă, sunt mulţumiţi de starea lor pentru că în Moldova a fost mai rău, spun ei.

Ziarul mai anunţă că R. Moldova şi-a deschis Consulatul general la Iaşi şi că cel mai mult s-au bucurat studenţii şi elevii moldoveni de acolo, inclusiv pentru că nu vor mai trebui să meargă la cel de la Bucureşti ca să voteze. Într-un alt articol, jurnaliştii de la Timpul au încercat să afle de ce n-a ajuns în chioşcuri ediţia de vineri a publicaţiei lor şi lasă de înţeles că de vină ar putea fi scandalosul act cu angajarea răspunderii Guvernului, care a scindat alianţa şi care, deşi a fost promulgat, va fi examinat de Curtea Constituţională. De ce au ajuns jurnaliştii la această concluzie, vă las să citiţi din Timpul.

Şi cîteva titluri din presa de pe internet. Ştireazilei.md ne anunţă că preşedintele Curţii de Apel Economice riscă să fie demis după ce au om de afaceri s-a plîns că ar fi fost deposedat ilegal prin medierea instanţei, iar CSM a iniţiat o procedură disciplinară. Hotnews.md ne anunţă că Mihail Formuzal este candidatul „Găgăuziei Unite” la funcţia de başcan, iar Unimedia.md a întocmit un top al politicienilor în funcţie de cît de buni sunt la utilizarea instrumentelor de PR. Vlad Filat apare în acest top drept cel mai iscusit politician, după care aurmează, în ordine descrescîndă, Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu, Alexandru Tănase și Dorin Chirtoacă.
XS
SM
MD
LG