Linkuri accesibilitate

9.10 - București: Politică, bani, sindicate


Neculai Constantin Munteanu
Neculai Constantin Munteanu

Liderii mişcărilor sindicale au compromis şi ultima tentativă de organizare profesională, transformând necazurile oamenilor în trambulina de pe care au făcut saltul în sânul călduros al politicii.


9 octombrie 2000

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; Comentariu: Neculai Constantin Munteanu).

Politică, bani, sindicate.

„... vine vremea, odată la patru ani, ca politicienii să culeagă ce au semănat. Unii au cules din parlamentarii care au sărit din căruţa adversarilor, alţii adună celebrităţi din lumea spectacolului, prezentându-i drept urmaşi fideli.

Cei mai atenţi la semnele de prietenie pe care le fac acum politicienii, sunt sindicaliştii. Faţă de politicieni, sindicalişti au marele avantaj că lucrează direct cu oamenii, adică sunt specialişti în manipulări, au în sânge populismul, au trecut prin şcolile înalte ale demagogiei. Dintre toate centralele sindicale, CNSRL Frăţia şi Blocul naţional sindical, au devenit pepiniere nesecate de tovarăşi de drum...

PDSR este campionul racolărilor, de ani de zile, lunetiştii partidului şi-au instalat punctele de control pe toate centralele sindicale”. Miron MItrea este unul din exemplele tipice.

„Liderii mişcărilor sindicale au compromis şi ultima tentativă de organizare profesională, transformând necazurile oamenilor în trambulina de pe care au făcut saltul în sânul călduros al politicii”.
XS
SM
MD
LG