Linkuri accesibilitate

9.10 - București: Interviu cu premierul Mugur Isărescu la Praga


Mugur Isărescu: „Din păcate nu există reguli ale tranziţiei dar fiecare ţară trebui să evite, pe cât poate, capcanele. România din păcate a căzut mult mai des în ele decât Cehia”.


9 octombrie 2000

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; corespondent: Radu Călin Cristea).

Interviu cu premierul Mugur Isărescu la Praga.

Aflat în Cehia, în una din puţinele vizite în străinătate pe care le-a făcut de când este prim ministru, Mugur Isărescu declară că a discutat mult cu partenerii cehi despre tranziţie.
„Din păcate nu există reguli ale tranziţiei dar fiecare ţară trebui să evite, pe cât poate, capcanele. România din păcate a căzut mult mai des în ele decât Cehia”- declară între altele premierul Isărescu.

Pe 11 octombrie, Mugur Isărescu îşi va depune oficial candidatura la preşedinţia României. „Oferta politică pe care o voi prezenta este oferta unui independent” – afirmă Mugur Isărescu. „Pot oferi unor soluţii problemelor actuale iar acestea sunt marcate de confruntări violente câte odată, în ciuda faptului că drumul pe care trebuie să-l parcurgă România în viitor, nu este unul foarte larg, este un drum îngust. Nu înţele pe ce ne certăm în această campanie electorală”.

„Podul pe care trebuie să-l traverseze România nu este larg şi nu ar trebui să avem atâtea controverse, atâtea conflicte. ... Mai degrabă trebuie să vedem concret ce trebuie să facem pentru ca România să treacă cât mai repede acest pod”.

Isărescu precizează că va avea o echipă de tineri pentru campania electorală, ceea ce-l va ajuta să-şi menţină statutul de independent. În campanie, continuă Isărescu va spune numai adevărul, chiar dacă nu adevăruri crude, pentru că „românii sunt sătui de promisiuni”. Nu voi evita însă să le dau o speranţă.
XS
SM
MD
LG