Linkuri accesibilitate

Autodemolarea alianței deplînsă ”tous azimuts”


Patru minus unu egal cu zero (Jurnal de Chișinău)

Opriţi dărîmarea alianţei, îşi întitulează editorialul Constantin Tănase de la Timpul. Jurnalistul recunoaşte cu francheţe că era pe punctul de a publica astăzi un alt material în care ar fi fost necruţator faţa de mebrii alianţei pentru recentul scandal dintre ei, dar, a îngropat securea războiului, cum spune jurnalistul, şi a pus articolul critic la sertar pentru că este ferm convins că altă alternativă decît alianţa nu există.

Jurnal de Chişinău însă, dimpotrivă, continuă să se focuseze pe conflictul din sînul coaliţiei. Liderii AIE au intrat certaţi în electorală, titrează ziarul, după un an în care au încercat cu tot dinadisul să ne convingă că sunt beton. Va pactiza PLDM cu PCRM, se întreabă în aceeaşi ordine de idei Nicolae Negru. Dacă da, acesta ar fi cel mai trist bilanţ al anului politic 2010, conchide el. Patru minus unu egal cu zero – astfel îşi întitulează însă editorialul Petru Bogatu, sugerîndu-le celor patru să înceteze să se mai războiască.

În opinia jurnaliştilor de la Moldova Suverană, intenţia guvernului de a suplimenta pensiile nu este altceva decît corupere pasivă a electoratului, iar anul în care alianţa a stat la cîrma statului – un an de guvernare mincinoasă şi trădătoare.

Isteria din alianţa de guvernămînt continuă, titrează Panorama, care crede că pe fondul colegilor săi isterizaţi, Filat face o impresie mai bună. Şi comuniştii îşi cresc ratingul, cred jurnaliştii de la această publicaţie. Iar Semion Voevodin de la MV are o altă părere - pentru el, decmocraţii sunt cei care într-adevăr sunt pentru pensii mai mari, iar ceea ce face Filat nu este altceva decît PR şi şantaj.
XS
SM
MD
LG