Linkuri accesibilitate

Arbitrii inovează, jucătorii se distrează


Barcelona are o problemă în Rusia, la Kazan. După o înfrîngere șocantă, acum un an, tot în Liga Campionilor, pe Nou Camp, Barcelona a sosit pentru meciul de marți de la Kazan, cu datoria de a forța o corecție. A ieșit cu totul altceva: un meci bizar și, aproape, o nouă umilință pentru Barcelona. Kazan a deschis scorul din penalty, după ce stoperii spanioli au fixat la podea un adversar pașnic. Tîrziu, în minutul 60, stoperii lui Rubin au decis să întoarcă serviciul și l-au imobilizat pe Iniesta. Villa a înscris din penalty. În rest, toată lumea, adică Barcelona, a plimbat mingea fără intenții rele. Barcelona a atins 80% posesie iar Rubin a așteptat finalul.

Cealaltă ciudățenie a etapei s-a petrecut la Milano, pe San Siro. Inter, destul de nervoasă și nesigură după plecarea lui Mourinho, părea tocmai pregătită să facă un cadou. Însă Werder Bremen a jucat ceva foarte negerman și a îngăduit patru goluri elementare. Samuel Eto, în sfîrșit plasat în centrul liniei de atac, a înscris de trei ori. De prin minutul 50, Inter a ținut-o într-o șuetă cu Snijder, Chivu și Cambiasso, angajați în conversații vesele. Werder a apreciat starea de spirit a adversarului și meciul s-a încheiat în termenii unui masacru amical.

Bayern a cîștigat la Basel în ultimul minut, după ce Frei a deschis scorul cu un gol de mare artă balistică iar Schweinsteiger a luat meciul în serios și a înscris de două ori.

Chelsea a avut un meci mult mai simplu decît era de crezut. Marseille n-a știut ce să facă în atac și Cheslea a înscris de două ori, fără mare efort.

Real Madrid e în continuare neașezată. Real a jucat corect și fără efect la Auxerre. Golul victoriei a venit tîrziu, în minutul 81, după un vole de virtuozitate al lui Di Maria. Nimic mai mult. La al doilea dezastru din tot atîtea meciuri, Braga e marele semn de întrebare al competiției: cum a ajuns în Grupe o echipă care ia 6 goluri în deplasare de la Arsenal, după care menține cota și ia trei goluri acasă de la Șahtior? Braga-Șahtior Donețk 0-3 nu merită comenarii.

În celălalt meci al grupei Partizan Belgrad și Arsenal au făcut un meci de dezordine la limita comicului, susținuți entuziast de arbitrul german Stark. Arsenal a deschis scorul cu un gol al lui Arșavin. Apoi au urmat penaltiurile. Fiecare parte a ratat cîte unul. Numai Cleo, de la Partizan, a înscris dar a făcut rost, cît a putut de repede, de o eliminare. La 1-1, Arsenal a remarcat că Partizan nu mai consideră necesar să se apere și a mai înscris de două ori pe contre.

Însă cea mai mare inovație de arbitraj a apărut la Londra și a fost dezvăluită publicului de norvegianul Hauge. Și Hauge a acordat trei penaltiuri dar a reușit numai o dată să creeze vagi bănuieli în legătura cu originea deciziiilor sale. Tottenham și Twente Enschede au început senzațional, pe o ploaie nu mai puțin remarcabilă. Prima repriză s-a încheiat fără gol dar ritmul de joc a fost admirabil. În primele 20 de minute după pauză, au venit penaltiurile visate de arbitrul Hauge și scorul a ajuns 3-1 pentru Tottenham, într-un joc pînă atunci foarte strîns. Bale a mai înscris o dată și Tottenham a cîștigat cu 4-1, un meci care s-a încheiat cu o mare nedreptate pentru Twente.

Valencia și Manchester United au făcut un meci anost și au ținut-o așa pînă în minutul 85. Jose Hernandez, noul vîrf mexican al lui Manchester, a reușit, atunci, o mișcare de mare energie și control și a înscris din 18 metri, cu un șut rapid, pe jos.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG