Linkuri accesibilitate

Moscova critică guvernul de la Tokyo care a avertizat că o vizită a președintelui Medvedev în Insulele Kurile va afecta ralațiile ruso-japonenze


Ministerul rus de externe a criticat Japonia pentru că a cerut preşedintelui Medvedev să-şi anuleze vizita în insulele Kurile. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko a spus că remarcile oficialilor japonezi sunt „inacceptabile”.

Ieri, preşedintele Dmitri Medvedev a declarat că insulele Kurile din Pacific reprezintă o parte „foarte importantă” din Rusia şi că are planificată o vizită în viitorul apropiat.

În replică, Ministrul japonez de externe a declarat că vizita preşedintelui rus poate afecta în mod semnificativ relaţiile dintre Rusia şi Japonia.

Arhipelagul insulelor Kurile este situat la nord de insula japoneză Hokkaido şi este controlat de Moscova din 1945, odată cu invazia trupelor sovietice. Japonia, în repetate rânduri, a cerut retrocedarea celor patru insule pe care le consideră drept parte din teritoriul său. Disputa asupra insulelor a împiedicat Rusia şi Japonia să încheie un tratat de pace după războiul II mondial.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG