Linkuri accesibilitate

Delegația SUA a protestat împotriva discursului lui Mahmud Ahmadinedjad la ONU părăsind sala de ședințe


Delegaţiile Statelor Unite si ale unor ţări din Uniunea Europeana au părăsit sala în care se desfăşoară Adunarea generala a Naţiunilor Unite în timpul discursului preşedintelui iranian Mahmud Ahmadinejad, în semn de protest faţă de afirmaţiile sale referitoare la atacul terorist din 11 sept 2001. Liderul de la Teheran a spus ca atacul ar fi fost orchestrat de elemente ale guvernului american pentru a putea declanşa operaţiunile militare impotriva Irakului si Afganistanului.

Statele Unite au calificat declaratiile liderului de la Teheran drept extrem de ofensatoare şi de neacceptat. Un punct de vedere identic a exprimat si Catherine Ashton, coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europene.

Anterior, in discursul sau la ONU, preşedintele american Barak Obama a declarat că diplomaţia rămâne o opţiune in disputa cu Iranul privind programul nuclear al Teheranului. Obama a cerut Iranului să confirme cu dovezi credibile caracterul pur civil al programului nuclear şi a apelat la liderii lumii să sprijine reluarea negocierilor de pace israelo-palestiniene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG