Linkuri accesibilitate

Prelungirea arestului preventiv al lui Ilie Cazac


Stela Surchicean
Stela Surchicean

Separatiștii de la Tiraspol susțin că urmărirea penală continuă.


Părinţii lui Ilie Cazac spun că fiul lor va sta în arest preventiv încă cel puţin 30 de zile. Potrivit Stelei Surchicean, mama tânărului, prelungirea arestului a fost decisă joi, 16 septembrie de un tribunal din Tiraspol. Avocata lui Ilie Cazac a anunţat-o pe Stela Surchicean că fiul său ar putea fi judecat până la expirarea mandatului.

„Au spus că mai continuă urmărirea penală. Eu nu cred să fie ceva, pentru că împotriva fiului nostru nu este nimic, el este curat. Am scris anchetatorului să avem o întrevedere cu fiul, la care el a reacţionat pozitiv, sâmbătă voi afla când anume va avea loc întrevederea” a declarat Europei Libere, Stela Surchicean.

Ilie Cazac, lucrător financiar de 24 de ani din Bender, a fost arestat de transnistreni la 19 martie sub acuzația că ar fi spionat pentru serviciile de informaţii ale Republicii Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, ar putea petrece în închisoare 12 până la 20 de ani.

În arestul miliţiei transnistrene se află şi jurnalistul Ernest Vardanean, reţinut pe 7 aprilie, fiind acuzat de spionaj în favoarea Moldovei. Mandatul de arest pe numele lui Ernest Vardanean expiră la 6 octombrie.
Previous Next

XS
SM
MD
LG