Linkuri accesibilitate

Sorin Ovidiu Vîntu în continuare în arest preventiv


SOV a fost arestat pe baza unor convorbiri telefonice din care rezulta că l-ar fi ajutat cu bani pe fostul său colaborator Nicolae Popa.


Decizia de eliberare din arest a patronului televiziunii Publika de la Chisinau si a Realitatii Tv de la Bucuresti, Sorin Ovidiu Vintu, nu a putut fi luata in cursul zilei de azi atit din cauza faptului ca inculpatul a refuzat initial sa colaboreze, cit si din cauza complexitatii cazului. In orice caz se pare ca deja judecatoarea Viorica Costiniu, din completul celor care vor decide daca Vintu va continua sa fie cercetat in liberate sau nu, ar fi spus ca pentru infractiunea de favorizare a infractorului, de care este acuzat patronul media „nu se dau mandate de arestare”. Citiva colegi ai magistratei spun ca aceasta s-ar fi antepronuntat, in conditiile in care colegii ei se asteptau ca oricum sa se recuze, atunci cind a aflat ca va prezida completul in cazul Vintu. Nu demult sotul judecatoarea Viorica Costiniu, si el judecator la rindul sau, a fost arestat pentru trei zile, fiind deferit justitiei dupa ce a fost acuzat de trafic de influenta intr-un lant de coruptie, care pornea dela senatorul socialist Catalin Voicu.

Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat pe baza unor convorbiri telefonice din care rezulta ca l-ar fi ajutat cu bani pe fostul sau colaborator Nicolae Popa, aflat in arest in Indonezia, unde a fugit in 2000 dupa ce cea mai mare inginerie financiara a patronului media, a cazut. 300 de mii de oameni au fost pacaliti de Sorin Ovidiu Vintu intr-un joc piramidal in care si-au investit economiile cu gindul ca acestea se vor inmultii de cite zece ori.

Patronul Publika Tv a recunoscut astazi la recurs ca toate transcrierile convorbirilor telefonice sint reale si l-a acuzat pe Traian Basescu de arestarea sa si de presiuni asupra lui si a trusutului sau de presa, mai cu seama in 2007, dupa ce seful statului roman a fost suspendat. Vintu mai sustine ca presedintele Romaniei ar lucra direct cu Serviciul Roman de Informatii si ca ar recruta oameni din presa care ar deveni ‘ofiteri sub acoperire’. Sorin Ovidiu Vintu, arestat preventiv pentru 29 de zile, a mai spus in fata completului de judecata ca desi informatiile din dosarul sau sint reale, cheia in care sint interpretate e gresita.

Eventuala sa eliberare ar putea insa influenta decisiv procesul in care este implicat, in conditiile in care si celelalte trusturi de presa aflate in miinile mogulilor romani s-au coalizat cu Sorin Ovidiu Vintu, gindindu-se probabil ca oricare dintre ei i-ar putea urma.
XS
SM
MD
LG