Linkuri accesibilitate

PLDM propune o cotă pentru candidatele partidelor


Liliana Palihovici și Valeriu Streleț (PLDM)
Liliana Palihovici și Valeriu Streleț (PLDM)

Valeriu Streleț, vicepresedinte PLDM: O astfel de modificare in Codul electoral este un pas spre respectarea normelor internaționale.


Ministrul Justitie, Alexandru Tanase a declarat ca reusita unei reforme judecatoresti este imposibila fara sprijinul plenar acordat de formatiunile din Parlament.

Alexandru Tanase: „Cand acel proiect important de lichidare a instantelor economice a fost prima data torpilat de 3 deputati, apoi de 5, apoi unii lideri de partid ziceau ca n-au nicio treaba cu asta, apoi spuneau ca este o optiune individuala. Noi putem gasi justificari foarte multe. Un lucru trebuie sa fie clar: daca vrem o schimbare, sa se uite de relatii, prieteni, cumatri, angajamente, obligatiuni s.a.m.d. Daca se va merge pe scenariul pe care l-am descris acum, va asigur ca intr-o perioada de 4-5 ani de zile noi putem avea o justitie foarte si foarte ok.”

Ministrul Tanase s-a angajat sa studieze promisa propunere a lui Mihai Ghimpu de natura sa stimuleze acuratetea magistratilor.

Tot astazi, liberal-democratii au propus modificarea Codului electoral, astfel incit din numarul total al candidatilor de pe listele fiecaruia dintre partidele inscrise in cursa cel putin o treime sa o constituie femeile.

Vicepresedinta Partidului Liberal-Democrat, Liliana Palihovici: „Daca analizam statistic, peste 51 % din populatia Moldovei sunt femeile. Peste 51 % din absolventii institutiilor de invatamant sunt femei, iar valorificarea potentialului lor nu e pe deplin.”

Valeriu Strelet, un alt vicepresedinte la PLDM, a declarat ca aceasta modificare in Codul electoral este un pas spre respectarea normelor internationale ce rezulta din acorduri semnate de Republica Moldova.

Valeriu Strelet: „Este o initiativa buna, care va spori si calitatea actului politic, si insasi o anumita stare de echilibru, mai pronuntata, si o anumita stare de cumpatare in adoptarea anumitor decizii, de care avem nevoie mai mult ca niciodata in Republica Moldova.”

Liberal democratii spera ca noua cota obligatorie va putea fi aplicata incepand cu alegerile din noiembrie.
Previous Next

XS
SM
MD
LG