Linkuri accesibilitate

Șansa dezmeticirii pentru AIE (Jurnal de Chișinău)


Expozie democrafică pe listele electorale (Timpul).


Ziarele discuta despre Referendum. Spre exemplu Nicolae Negru scrie in Jurnal de Chisinau ca Alianţa pentru Integrare Europeana nu a facut evaluari proprii, sigure, credibile a intentiilor de participare a populatiei, actionand orbeşte, ca pe timpul lui Papura Voda. Tot in Jurnal de Chisinau, Petru Bogatu incearcă să vadă partea bună a eşecului. Infringerea de duminică a Alianţei pentru Integrare Europeană, oricat de dezastruasa ar parea, ii ofera coalitiei de guvernamant şansa să se dezmeticească si sa vada ca deasupra cauzei democratice din Moldova planeaza un pericol de moarte. Tot acolo, Lilian Negura scrie ca aceasta campanie anti-mafie, dezlanţuita in media moldovenească a dezgustat electoratul, facandu-l sa nu participe la referendum.

Arcadie Gherasim observa in Timpul o explozie demografică in Moldova. Numarul de alegatori inscrisi in listele din 5 septembrie a fost cu 110 mii mai mai mult decat pe data de 5 aprilie anul trecut. Iar daca tine cont ca listele gatite pentru 5 aprilie erau pline de morţi, diferenţa ar fi şi mai mare. Autorul se intreaba, oare CEC vrea ca in listele din noiembrie sa avem intr-adevar 6 milioane de votanţi?

Iar Moldova Suverana scrie ca Moldovenii au demostrat ca AIE este inamicul statului si al cetatenilor. Responsabilitatea poporului fata de propriul destin si al tarii a invis aventurismul politic. Ziarul sugereaza ca suma de 40 de milioane de lei cheltuiti pentru referendum - mai bine era impartita sinistratilor, batranilor, orfanilor sau ranitilor din razboiul transnistrean.
XS
SM
MD
LG