Linkuri accesibilitate

„Încă un vis prăbuşit” (Timpul)


La cinematograful Gaudeamus, la Chișinău, începe Festivalul Filmului Românesc.


Constantin Tănase de la Timpul îşi întitulează editorialul „Încă un vis prăbuşit” şi le reproşează politicienilor din Alianţă că, în loc să lupte cu principalii lor adversari politci în campania pentru referendum, s-au cotonogit între ei şi riscă un eşec şi la alegeri dacă nu-şi vor lua de cap. Nu scapă de sarcasmul jurnalistului nici comentatorii, pe care acesta îi compară cu nişte casandre care, în loc de analize serioase, se ocupă cu ghicitul în palmă, iar prin asta nu fac altceva decît să manipuleze opinia publică.

Site-ul Hotnews.md dă date preliminare privind rezultatele votării. În favoarea alegerii şefului statului prin vot direct s-ar fi pronunţat 87,18 la sută din votanţi, iar contra 12,82, după procesarea unui sfert din buletinele de vot. Ceea ce înseamnă că dacă ar fi validat, referendumul ar schimba modalitatea de alegere a şefului statului.

Ştireazilei.md inserează reacţiile liderilor alianţei la eşecul foarte probabil al referendumului – găsiţi pe acest site regretele lui Ghimpu, explicaţiile lui Filat şi ale lui Lupu şi noua supărare pe sondaje a lui Urechean, care se simte dus în eroare de acestea.

Unimedia.md publică opinia analistului politic Anatol Ţăranu care reproşează clasei politice că a avut o atitudine mai mult decît uşuratică faţă de referendum. Tot de acolo puteţi afla că Vlad Filat vrea să convoace astăzi alinaţa pentru a se pune la cale cu colegii asupra tacticilor ulterioare.

Şi, revenim pentru un moment la Timpul, care dă şi un anunţ plăcut - la Chişinău, la cinematograful Gaudeamus începe astăzi un festival de film - Festivalul Filmului românesc.
XS
SM
MD
LG