Linkuri accesibilitate

Posibila remaniere a guvernului de la București


Parlamentari PDL vehiculează liste cu miniștri remaniabili, între care cel de finanțe Sebastian Vlădescu și cel al muncii Mihai Șeitan.


Guvernul de la Bucureşti mai are până la 1 septembrie să facă toate reformele cerut nu numai de FMI sau alţi creditori străini dar şi de preşedintele Traian Băsescu. Este vorba în primul rând de reducerea drastică a sectorului buget. În cazul unui eşec, toată lumea speculează să guvernul BOC va fi remaniat. De la Bucureşti, Lucian Ştefănescu:

Aceasta pentru ca miercuri 1 septembrie este termenul limita dat actualului guvern de catre seful statului, Traian Basescu. Intr-un interviu dat in luna iulie televiziunii publice de la Bucuresti, Basescu a spus ca spera sa afle pina la 1 septembrie, impreuna cu premierul, care din ministri nu si-au restructurat institutiile din subordine. Traian Basescu a mai spus atunci si ca relatia sa cu Guvernul este pusa in dificultate din cauza problemei legate de reducerea cheltuielilor, strict necesara in contextul masurilor de austeritate pe care executivul de la Bucuresti este nevoit sa le puna in aplicare.

Intre timp, in Partidul Democrat Liberal s-au inmultit vocile critice la adresa actualului guvern, in special a membrilor PDL din executiv. Mai multi parlamentari PDL vehiculeaza deja liste cu ministri remaniabili, intre care cel de finante Sebastian Vladescu si cel al muncii Mihai Seitan, in special din cauza haosului creat la depunerea declarațiilor de venituri ale celor care obtin bani pe baza drepturilor de autor.

Daca se va face, remanierea va fi aplicata insa in urma unei analize pe care premierul Emil Boc va trebui s-o prezinte grupurilor parlamentare al Partidului Democrat Liberal, intr-o intilnire care va avea loc probabil chiar la 1 septembrie, asa cum a anuntat Sulfina Barbu, deputat democrat liberal. Sulfina Barbu spune insa ca premierul Emil Boc trebuie sa ramina in continuare seful guvernului de la Bucuresti.

Unul din reprezentantii opozitiei, secretarul general al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea e de parere ca discutiile legate de remaniere sint „un teatru ieftin” si sustine ca e posibil ca mai multi parlamentari din PDL, si nu numai, sa sustina o eventuala motiune de cenzura initiata de social democrati.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG