Linkuri accesibilitate

Un polițist-stagiar din Afganistan a ucis doi ofițeri din trupele spaniole


Guvernul spaniol anunţă că un poliţist-stagiar din Afganistan a deschis focul asupra instructorilor, omorând doi poliţişti spanioli şi un traducător. Tânărul a fost ucis de ofițerii spanioli în timpul incidentui petrecut în apropierea bazei militare spaniole din Badgis, provincie în vestul Afganistanului.

După ce decesul tânărului a fost făcut public, sute de afgani s-au adunat în jurul bazei militare protestând şi aruncând cu pietre. Martorii incidentului au declarat serviciului afgan al Europei Libere că unii demonstranţi au intrat pe teritoriul bazei şi au dat foc cel puţin unei clădiri. Se presupune că în timpul asaltului câţiva dintre atacatori au fost răniţi de militarii spanioli.

Adjunctul guvernatorului din regiunea Badgis a declarat că militari şi poliţişti afgani au fost trimişi şi la sediul autorităţilor regionale, pentru că demonstranţii s-au adunat şi acolo şi au spart ferestre.

Oficialitatea afgană a declarat Europei Libere că are suspiciuni că insurgenţi talibani s-ar fi infiltrat în rândul poliţiştilor şi ar fi provocat altercaţia iniţială, care a provocat protestele.
XS
SM
MD
LG