Linkuri accesibilitate

Moldova şi-ar pierde 35 % din populaţie dacă toţi acei ce vor să emigreze ar reuşi s-o facă (Economistul)


Arhiva națională nu are spațiu de depozitare ? (Timpul)


Moldova Suverană
a găsit o explicaţie pentru refuzul IMAS-ului de a publica cifrele referitoare la ratingurile partidelor şi intenţiile de vot şi aceea ar fi creşterea comuniştilor şi prăbuşirea Alianţei în acest sondaj. Ziarul mai scrie că Termocom-ul fură de ani de zile populaţia prin tarife exagerate şi dă, cum ne-am fi şi aşteptat, vina pentru asta pe primarul liberal Dorin Chirtoacă.

Gheorghe Budeanu de la Timpul îl critică pe premierul liberal-democrat Vlad Filat pentru faptul că s-a alăturat lui Voronin şi Pasat care au depus ieri flori la memorialul „Eternitate”. Este o intimidare a bunului simţ să faci asta, crede Budeanu, pentru că la noi sărbătoarea are scopul de a proslăvi „ciuma roşie” instaurată de staliniştii, care nu s-au deosebit cu nimic de hitlerişti, argumentează autorul.

Ziarul mai scrie că SIS-ul moldovenesc este dispus să transmită Arhivei Naţionale un fond de 23 de mii de dosare ale persoanelor supuse represiunilor politicie în perioada stalinistă, numai că arhiva nu ar fi în stare să găzduiască aceste documente din lipsă de spaţii. Istoricii insistă ca acest transfer să se face cît mai curînd pentru că pe an ce trece dosarele s-ar împuţina, mai anunţă ziarul.

Şi din Economistul de astăzi puteţi afla că firmele iau tot mai puţine credite, ceea ce ar fi un lucru sezonier şi nu un semn că recesiunea continuă, iar un sondaj Gallup ar arăta că Moldova şi-ar pierde 35 % din populaţie dacă toţi acei ce vor să emigreze ar reuşi s-o facă.
XS
SM
MD
LG